Instorting van Hellingbanen Parkeergarage naast Ziekenhuis in Nieuwegein

Gisteravond vond een schokkend incident plaats in Nieuwegein, toen meerdere hellingbanen van de parkeergarage naast het St. Antonius Ziekenhuis instortten. Ondanks de dramatische gebeurtenis zijn er gelukkig geen slachtoffers gevallen. “We zijn erg geschrokken en opgelucht dat er geen slachtoffers zijn gevallen”, aldus Luc Demoulin, bestuursvoorzitter van het ziekenhuis.

De Veiligheidsregio Utrecht was snel ter plaatse en heeft de situatie nauwgezet onderzocht, met behulp van speurhonden en drones. Hun bevindingen bevestigden dat er geen instortingsgevaar is voor de rest van de garage. Dankzij deze geruststellende informatie hoefden er geen afdelingen van het ziekenhuis te worden ontruimd, waardoor de zorg voor de patiënten op de verpleegafdelingen onverstoord kon doorgaan.

Impact op Patiënten, Bezoekers en Medewerkers

Het is begrijpelijk dat dit incident veel onrust heeft veroorzaakt onder patiënten, bezoekers en medewerkers van het ziekenhuis. Iedereen die zich op het moment van de instorting in het ziekenhuis bevond en naar huis wilde, is geholpen om veilig thuis te komen.

Maatregelen voor Maandag 27 mei

Vanwege de onbruikbare parkeergarage heeft het ziekenhuis besloten om alle geplande behandelingen en bezoeken voor maandag 27 mei af te zeggen. Uitzonderingen worden gemaakt voor spoedeisende behandelingen die niet kunnen worden uitgesteld, zoals hemodialyse, dialyse en interventiecardiologie. De betreffende patiënten worden zo snel mogelijk geïnformeerd.

Verzoek aan Bezoekers

Het ziekenhuis doet een dringende oproep aan iedereen om alleen naar het ziekenhuis te komen als het echt noodzakelijk is. Bezoekers worden gevraagd zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets. De fietsenstalling is veilig toegankelijk en de Kiss & Ride zone bij de hoofdingang blijft bereikbaar voor het afzetten en ophalen van naasten.

Toekomstige Parkeeroplossingen

In de komende dagen werkt het ziekenhuis aan een plan om alternatieve parkeermogelijkheden te bieden voor patiënten en medewerkers. Zodra hier meer informatie over beschikbaar is, zal dit worden gecommuniceerd via de website van het St. Antonius Ziekenhuis.

Voor de meest actuele informatie en updates over deze situatie, volg de website van St. Antonius Ziekenhuis.

Conclusie

Hoewel de instorting van de hellingbanen een zorgwekkende gebeurtenis was, is het een opluchting dat er geen slachtoffers zijn gevallen. De prioriteit ligt nu bij het waarborgen van de continuïteit van de zorg en het vinden van oplossingen voor de parkeerproblemen. Het St. Antonius Ziekenhuis bedankt iedereen voor hun begrip en medewerking in deze uitdagende situatie.

Bron: St. Antonius Ziekenhuis – En voor Actuele Informatie

Het bericht Instorting van Hellingbanen Parkeergarage naast Ziekenhuis in Nieuwegein verscheen eerst op MedicalFacts.nl.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram