Patiëntenparticipatie moet vanzelfsprekend worden

PGOsupport gaat voortaan verder onder de naam INVOLV. Deze naamswijziging maakt deel uit van een bredere herpositionering en strategische koerswijziging.

PGOsupport werd in 2008 opgericht om patiëntenorganisaties te versterken met adviestrajecten en cursussen. Echter, het belang van goede patiëntenparticipatie blijft toenemen. De ondersteunende rol van PGOsupport en de focus op voornamelijk patiëntenorganisaties is niet langer voldoende om duurzame participatie te waarborgen.

INVOLV: Participatie is essentieel voor goede zorg

INVOLV streeft ernaar dat participatie vanzelfsprekend wordt. Het wordt nog te vaak gezien als een formaliteit of verplichting, terwijl participatie de sleutel is tot betere zorg, welzijn en onderzoek. Dit is cruciaal voor een hogere kwaliteit van leven voor mensen met een aandoening of beperking.

Het centraal stellen van participatie vraagt om betere betrokkenheid, organisatie, educatie, motivatie en transformatie van alle relevante partijen in zorg, welzijn en onderzoek. Van denken over participatie naar participatie in de praktijk brengen.

Bij deze strategische omslag past een nieuwe naam: INVOLV.

Participatie beter vormgeven in onderzoek

“Om van patiëntenparticipatie een succes te maken, zijn krachtige patiënten- en cliëntenorganisaties essentieel,” zegt Dries Hettinga, directeur van INVOLV. “Maar zij kunnen niets bereiken als de andere kant van de tafel het belang van participatie niet inziet of niet effectief vormgeeft. Daarom willen wij participatie breder op de agenda zetten en richten we ons aanbod op meer doelgroepen, zoals onderzoekers. Dit is een spannend, maar waardevol nieuw hoofdstuk voor onze organisatie. De zorg kan immers alleen echt verbeteren door het betrekken van mensen die weten wat daarvoor nodig is.”

De koers- en naamwijziging gaat gepaard met een rebranding van alle communicatie, inclusief een nieuwe website (www.involv.nl), sociale media en marketingmaterialen.

Over INVOLV

INVOLV (voorheen PGOsupport) is een onafhankelijke kennis- en adviesorganisatie die werkt met en voor patiëntenorganisaties, zorgaanbieders, onderzoekers en andere partijen in zorg en welzijn. De organisatie biedt trainingen en advies over effectieve en duurzame patiëntenparticipatie. De focus ligt op het versterken van dialoog en samenwerking tussen patiëntenorganisaties en hun samenwerkingspartners, omdat die samenwerking de basis is voor meer impact op de kwaliteit van zorg en leven.

Het bericht Patiëntenparticipatie moet vanzelfsprekend worden verscheen eerst op MedicalFacts.nl.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram