In aanloop naar het 32ste jaar omarmt Het Amsterdam Diner nieuwe partners en een inspirerende toekomstvisie

Op zaterdag 8 juni viert Het Amsterdam Diner – het grootste en meest prestigieuze benefietgala van Nederland – haar 29ste editie. Het Amsterdam Diner is al 32 jaar een triomf verhaal, waarbij afgelopen jaar een recordaantal gasten werd verwelkomd en een ongekend bedrag van 1,35 miljoen euro is opgehaald voor de wereldwijde strijd tegen hiv en aids. Op zaterdag 8 juni zullen kunstenaars, politici, BN’ers, activisten, leden van het Koninklijk Huis en de top van de Nederlandse zakenwereld wederom samenkomen om hun steentje bij te dragen aan een aidsvrije wereld in samenwerking met het Aidsfonds.

Het Amsterdam Diner, met een spectaculair avondvullend programma inclusief optredens van artiesten uit binnen- en buitenland, staat te boek als het Met Gala van de Lage Landen. En met het allesomvattende thema ‘Face the Future’ van dit jaar, rolt Het Amsterdam Diner haar loper opnieuw uit om het verschil te maken

Amsterdam Diner 2023 bij AFAS Live

Nieuwe partners

Met deze veelbelovende blik op de toekomst kondigt het Amsterdam Diner met trots nieuwe samenwerkingsverbanden aan. Zo slaat het Diner dit jaar de handen ineen met mediatitels LINDA., LINDA. Meiden en succesvol online ondernemer Anna Nooshin als nieuwe ambassadeur. Hun inzet zal zich richten op het informeren van een breder en jonger publiek om zo de stigma’s te doorbreken. Daarnaast verwelkomt Het Amsterdam Diner MediaLane. Het gerenommeerde productiebedrijf van Iris van den Ende zal de algehele productie en regie van Het Amsterdam Diner verzorgen. 
Het Amsterdam Diner wijzigt haar koers met een nieuwe structuur
Met een duidelijke visie, nieuwe partners en een gepassioneerd team, gaat Het Amsterdam Diner verder met een frisse blik op de toekomst. Hiermee maakt Het Amsterdam Diner zich klaar voor de komende edities als het grootste benefiet galadiner van Nederland.

Na een periode van vijf toegewijde jaren inzet kondigt Brandon O’Dell zijn vertrek als directeur bij de foundation aan. O’Dell heeft tijdens de uitdagende COVID-periode met buitengewone passie en vastberadenheid de foundation aangestuurd en daarna Het Amsterdam Diner tot nieuwe hoogten gebracht. Nu heeft hij besloten een nieuw avontuur aan te gaan en zijn toewijding aan de cultuursector voort te zetten als directeur van het Omscholingsfonds Dans Nederland en het Sociaal Fonds Podiumkunsten. Het bestuur betreurt zijn vertrek als directeur van de foundation, maar begrijpt en respecteert zijn beslissing om terug te keren naar zijn wortels. O’Dell zal niet geheel van het toneel verdwijnen en blijft zich inzetten voor de organisatie als ‘honorary friend’.

Brandon O’Dell: “Het Amsterdam Diner is een antwoord op haat en discriminatie en is groter dan ooit tevoren. Het maakt niet uit waar je woont, hoeveel geld je hebt of wie je liefhebt. Iedereen heeft recht om zichzelf te zijn. Daarbij hebben we samen de afgelopen jaren meerdere records gebroken en meer geld dan ooit opgehaald. Dat we dit als team hebben kunnen bijdragen aan de missie van de Amsterdam Dinner Foundation ben ik heel trots op. Ik voel daarom dat dit het juiste moment is om een nieuw avontuur aan te gaan. En ik heb alle vertrouwen in het team en het bestuur om Het Amsterdam Diner nog verder en mooier uit te bouwen.”

Deze ontwikkeling biedt nieuw perspectief en onderstreept de evolutie van Het Amsterdam Diner in de afgelopen 31 jaar. Het Amsterdam Diner maakt zich klaar voor de toekomst in een vernieuwde structuur.

Bestuursvoorzitter Roel Veltmeijer benadrukt deze koers en toekomstige doelen: “Het Amsterdam Diner is al ruim drie decennia een succesverhaal, daar willen we als bestuur natuurlijk niets aan afdoen. Tegelijkertijd is het ook altijd goed om jezelf opnieuw te blijven uitvinden en vernieuwen om zo ook jongere doelgroepen aan je weten te binden. Met het behoud van kennis en ervaring van een team dat al sinds het vroege begin betrokken is, maar ook met de verfrissende nieuwe ideeën en inzichten van MediaLane hopen wij Het Amsterdam Diner nóg een niveau hoger te tillen. Met zoveel goede professionals om ons heen, heeft het bestuur alle vertrouwen erin zelfs in iets afgeslankte vorm  verder te kunnen gaan zonder de rol van een directeur. Wij kijken vol enthousiasme uit naar de aankomende editie!”

Het bericht In aanloop naar het 32ste jaar omarmt Het Amsterdam Diner nieuwe partners en een inspirerende toekomstvisie verscheen eerst op MedicalFacts.nl.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram